Groot orkest

Ons fanfare-orkest heeft een Westeuropese orkestvorm. Het musiceren gebeurt meestal in (concert) zalen. Fanfaremuziek is zeer veelzijdig en varieert van mars, popmuziek, klassiek tot filmmuziek. De koperblazers in ons orkest zorgen voor een herkenbare, duidelijke warme orkestklank. NJA streeft ernaar om het musiceren op vaandelafdeling-niveau te handhaven. Daarnaast zien we onszelf graag als een grote musicerende familie. De laatste jaren hebben we daar behoorlijk in geïnvesteerd. Om het mogelijk te maken dat onze jonge lerende muzikanten de aansluiting naar het groot orkest konden maken hebben we het concours voorlopig uitgesteld en proberen we op onze eigen manier het nivau en de gezelligheid op peil te houden. Om dit te bereiken is het noodzakelijk op gezette tijden concerten te geven. Deze concerten variëren van koffieconcerten, openluchtconcerten en bijvoorbeeld het jaarlijkse Sylvesterconcert tot aan het organiseren van grotere producties waarbij de samenweking met andere (Rooise) verenigingen en muzikanten gezocht wordt.