Opleidingsorkest

Als je flink oefent kun je na een bepaalde tijd doorstomen naar het opleidingsorkest. Het gaat dan allemaal wat mooier klinken en net als in de samenspeelgroep worden er muziekuitvoeringen gegeven (veelal voor ouders en andere familieleden). Maar natuurlijk gaan we ook in het openbaar optreden. Zo maken we carnavalsmuziek tijdens de jeugdprinsenzitting of spelen we sinterklaasliedjes tijdens een koopavond. Er zijn ook uitwisselingsconcerten met andere muziekverenigingen. Het is vaak zo dat leden van het groot orkest met optredens mee komen spelen om het opleidingsorkest te versterken.

Het opleidingsorkest is het voorportaal voor het groot orkest. Dick-Jan Veerbeek geeft leiding aan dit orkest. Het zijn vooral de muzikanten uit de samenspeelgroep die doorstromen naar het opleidingsconcert. Het aandeel van jeugdleden is groot, maar ook oudere jongeren beginnen hier hun muzikale carrière. Het orkest wordt op een aantal fronten aangevuld met leden van het groot orkest. Het opleidingsorkest treedt ook regelmatig op voor publiek. Regelmatig verzorgen zij een sinterklaas- of kerstoptreden. Ook leveren zij hun bijdrage aan het Sylvesterconcert en voorjaarsconcert.

Naast muziek maken vinden we het bij NJA ook belangrijk dat het gezellig is. Regelmatig is er een uitstapje of gaat het opleidingsorkest op kamp.

Klik voor bewegende beelden op de foto.

1.