D-Examen Lucas van der Endt

D-Examen Lucas van der Endt

 

Woensdag gaat het een spannende avond worden. Althans voor de jonge trompettist Lucas van der Endt. Hij gaat op voor zijn D-Examen in muziek. Maar weinigen halen dit diploma dus dat dit wat bijzonders is, staat buiten kijf. Om 20.00 uur zal hij als onderdeel van zijn examen onder begeleiding van het NJA Orkest de trompetsolo Rhapsody van André Waignein gaan uitvoeren. Lucas is al van jongs af aan verzot op de trompet en heeft de laatste jaren verschillende solo’s mogen spelen bij NJA. Ook heeft Lucas meegespeeld met het Nederlands Studenten Orkest 2016. Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een projectorkest dat ieder jaar opnieuw wordt gevuld door muzikale studenten. In februari leggen zij hun studie een maand stil om deel te nemen aan het orkest en zich helemaal te richten op het maken van klassieke muziek. De strijkers, houtblazers, koperblazers en slagwerkers vormen ieder jaar met zo’n 90 deelnemers het beste amateurorkest van Nederland!

Nadat hij zijn D-Diploma vanavond en schooldiploma havo volgend jaar gaat behalen is hij van plan om verder te gaan studeren op het conservatorium.

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren. Het examen vindt plaats bij De Beurs in Sint-Oedenrode, ingang via de voordeur, aanvang 20.00 uur. Tijdens de beoordeling van de docenten en examinatoren speelt het orkest nog een tweetal nummers. Kom vanavond luisteren en Lucas aanmoedigen. Namens het gehele orkest, Lucas succes!